11 Temmuz 2009 Cumartesi

Kanal 1

Kanal 1, 2006 yılında kurulmuş ulusal televizyon kanalıdır. Yayın hayatına o zaman içinde bulunduğu Merkez Medya Grubu'nun kısaltması olan M TV(merkez tv) adıyla başlayan kanal, daha sonra adını Kanal 1 olarak değiştirmiştir. Ciner Holding'e aittir. 2006 Dünya Kupası'nı yayınlayan kuruluştur. Program ve sinema ağırlıklı bir kanaldır.

1 Nisan 2007 tarihinden itibaren kanalın da dahil olduğu Merkez Medya Grubu'na TMSF tarafından el konulmuştur. Ardından Ciner Holding, Kanal 1'i Merkez Medya Grubu'na ait kuruluşları kiralamasından sonra kurduğu gerekçesiyle geri almıştır. Ciner Holding'in daha sonra Habertürk'ü satın almasıyla Kanal 1 karasal yayın frekansını Habertürk'e bırakmış ve AGB'nin reyting ölçümlerinden de çıkmıştır.

Verilen bilgilere göre kanalın yayın formatı yakında değişecek. Bununla birlikte isim değişikliği de gerçekleşecektir. Kanalın adı HTE olacak. Habertürk'ün htsi ve ekonomi ile eğlencenin e harfinden oluşmaktadır. Kanal gündüzleri bir ekonomi kanalı olarak yayın yapacak akşam saatlerinde bir eğlence kanalı haline gelecektir.

Kanal 1
Açılış 27 Mart 2006
Sahibi Ciner Medya Grubu,(2007)
Slogan Neşede Birinci Kanal
Ülke Türkiye Bayrağı Türkiye
Eski isimleri M TV
Kardeş kanallar Habertürk TV Popturk radyo
Website Kanal 1 Resmi Sitesi
İzlenebilirlik
Uydu
Türksat 3A 11194 H 7200 3/4
Digiturk 31. Kanal
D-Smart 91. Kanal
Kablo
Teledünya 12. Kanal
Kablo TV S 14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder