11 Temmuz 2009 Cumartesi

Kanal D

Kanal D (Kanal Doğan) Türkiye Cumhuriyeti'nde yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Kanal D televizyonun genel müdürü İrfan Şahin'dir.

Tarihçe [değiştir]

Kanal, 19 Aralık 1993 tarihinde kurulmuştur. Sahibi önce Ayhan Şahenk iken, şimdi Aydın Doğan'dır. Türkiye'nin ilk televizyon kanallarından birisidir (TRT, Star TV, Show TV ve ATV'den sonra). Kaliteli yayınlarıyla, Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından birisidir. 2004 yılında, analog yayınına son verdi ve sayısal yayına geçti. Bu şekilde kanal listesini çoğaltı. Bu kanallardan Dream TV, CNN Türk, FB TV bulunmaktaydı. Eylül 2005'te Doğan Yayın Grubu'nun satın aldığı Star TV ve DigiFunClub sayesinde, D-Smart faturasız dijital platformu kuruldu ve kanal listesi çoğaldı. Yeni kanallar, DigiFunClub tematik kanalların yerini aldı. Kanal D'nin yeni kanal paketinde D Çocuk, Movie Smart, D Max, D Spor, Futbol Smart,Kanal D HD, D Yeşilçam, Dream TV, Dream Türk adlı altı kanalları bulunmaktadır. Almanya (Euro D) ve Romanya'da birer şubesi bulunmakta.

Ayrıca Kanal D Türkiye'de HD kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'nin birçok programı HD olarak yayınlanmaktadır.

Kanal D
Açılış 19 Aralık 1993
Sahibi Doğan Holding
Slogan Dünya'nin Kanalı
Ülke TUR
Kardeş kanallar Star TV, Dream TV, Euro D, Euro Star
Website Kanal D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder