14 Temmuz 2009 Salı

NTV

NTV (Nergis TV), Türkiye’nin ilk haber kanalı. Bursalı siyasetçi ve işadamı Cavit Çağlar tarafından kurulmuş ve ilk yayınını 10 Kasım 1996 tarihinde yapmış, 5 Ocak 1997'de de asıl yayına geçmiştir.Ocak 1999’da Doğuş Grubu bünyesine katılmıştır.

Merkezi İstanbul, Maslak'da bulunan NTV, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Brüksel temsilcilikleri, yurdun ve dünyanın dört bir yanındaki muhabirleri, Reuters, ENEX, APTN gibi dünyanın önde gelen haber kuruluşları ve çeşitli haber ajansları aracılığıyla gündemi takip ediyor.

Yayın hayatı boyunca çeşitli kuruluşlar tarafından birçok ödüle layık görülen NTV, kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik yayınları, dinamik kadrosu ve teknik donanımı ile kamuoyu nezdinde itibarlı bir marka olma yönünde ilerliyor.

NTV; hafta içi, gün boyu haber, haber program, ekonomi, kültür-sanat, yaşam tarzı, spor yayınları ve belgesellere yer verirken, hafta sonunu ağırlıklı olarak spora ayırıyor. Futbolda İspanya Kral Ligi'ni, İtalya TİM Serie A'yı ve MotoGP gibi önde gelen spor organizasyonlarını ekrana getiriyor.NTV Olips Motorsport gibi programları yayınlayarak ülkemizde motorsporlarını sevdirmiştir.

Sağlık, eğitim ve çevre gibi konularda yapmış olduğu yayınlar ve özel projeler, NTV’nin kurumsal kimliğinin önemli bir parçası olan sosyal sorumluluk bilincine yaklaşımının somut örneklerini oluşturuyor. 2008 yaz yayın programına bir dizi değişikikle giren kanal "Yeşil Ekran" sloganı altında yayınlar yapılmaktadır.Organik ürünler, doğru ve sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam, alternatif ürünler bu kuşak içerisinde yer almaktadır.

NTV
Tam adı Nergis Televizyonu
Açılış 10 Kasım 1996 (Test yayın),
5 Ocak 1997 (asıl yayın)
Sahibi Cavit Çağlar (1996-1999),
Doğuş Grubu(1999-Günümüz)
Slogan Türkiye'nin Haber Kanalı
Şirket binası Maslak, Şişli, İstanbul
Kardeş kanallar NTVSpor
CNBC-e
e2
Kral TV
NBA TV
Website http://www.ntvmsnbc.com/
İzlenebilirlik
Uydu
Turksat 2A 11892 H 12800 5/6
Digiturk 41. Kanal
D-Smart 31. Kanal
Kablo
Teledünya 15. Kanal
Kablo Tv S 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder